Tervetuloa viihtymään Leineperiin!

Tämä on Leineperin Ruukkikyläyhdistyksen kotisivu, josta löydät ajankohtaista tietoa kylästä. Leineperin Ruukin matkailijan sivuille pääset: www.leineperinruukki.fi

Leineperi

Leineperi on vireä maaseutukylä Ulvilan kaupungissa. Se on myös yksi parhaiten säilynyt kulttuurihistoriallinen ruukkikylä Suomessa. Vuosittain käy kymmeniätuhansia vierailijoita tutustumassa ainutlaatuiseen ympäristöön sekä osallistumassa erilaisiin tapahtumiin. Kylästä löytyy useita erinomaisia paikkoja järjestää monenlaisia tilaisuuksia, joihin palvelut löytyvät myös läheltä.

Leineperi sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päästä Satakunnan pääkaupungista Porista. Historialliset rakennukset, peltoaukeat ja vuolaana virtaava Kullaanjoki leimaavat Leineperin maisemaa. Asukkaita kylässä on noin 250 ja työikäisistä suurin osa käy kunnan ulkopuolella ansiotyössä. Leineperi tarjoaa lapsille kehittävän, viihtyisän ja turvallisen kasvuympäristön, josta saa terveen ja vahvan pohjan aikuisuuteen. Lapsi oppii jo pienestä kunnioittamaan luontoa ja lähimmäisiä.

Kylän kehittämisessä erityisesti on kiinnitetty huomiota ympäristön viihtyvyyteen, erilaisiin aktiviteetteihin ja lapsiin. Ei ihme, että viime aikoina Leineperistä on tullut varsin suosittu asuinkohde varsinkin lapsiperheille.

Ajankohtaista